Seizoen 3

Gaby Goudezeune

Na de TAC Rally bezochten we Gaby Goudezeune, een Belgische rallylegende. Hij deelde verhalen over zijn carrière en het tragische verlies van zijn zoon Hans in 2008. Gaby blijft een inspirerende mentor in de rallysport.

Read More

René “meester” Smeets

René Smeets, een icoon in de autosport, deelt zijn rijke ervaring als coureur, navigator en organisator. Van zijn rol in historische rally's tot zijn betrokkenheid bij de Limburgia Rally, zijn verhaal staat centraal in deze boeiende aflevering.

Read More

Freddy Loix

De carrière van Freddy Loix bloeide snel na opmerkelijke prestaties. Van Opel tot Skoda, zijn reis omvatte internationaal succes en meerdere Ieper-zeges, ondanks het missen van de Belgische titel tot vier opeenvolgende overwinningen in 2013-2016.

Read More

Mark van den Brand

Voor het eerst een “live” opname van onze podcast in Bocholt bij VGT Race en Rally Collectables. Ongeveer 40 luisteraars van onze podcast hadden de sneeuw getrotseerd en waren aanwezig tijdens deze live opname.

Read More

Seizoen 2

Eddy Chevaillier

Een co-piloot die met veel met Belgen én Nederlanders onderweg was… en niet de minste. Het zorgde voor een hele resem algemene overwinningen en titels. Wat het nog meer bijzonder maakt, is dat hij zijn eerste optreden naast een piloot heel dikwijls wist te eindigen met een algemene overwinning.

Read More

Ton Hillen

Tussen twee meetings / business calls door mochten we even Op de rallykoffie gaan bij de CEO van Heijmans, een gekende onderneming in vastgoed, woningbouw en infrastructuurwerken. Ton Hillen, letterlijk - maar ook figuurlijk - één van de grootste navigatoren uit Nederland.

Read More

Valère Vandermaesen – Julien Aerts

Voor het tweede duo-interview trokken we naar Lummen, waar ooit het bedrijf Vandermaesen Viswaren ontstond. Gastheer Valère ontving ons samen met een van de meest trouwe co-piloten in de rallywereld, Julien Aerts

Read More

Hans Stacey – Mark van den Brand

Het Nederlands-Brabantse duo maakte begin jaren ‘90 furore op Nederlandse én buitenlandse rallypaden als lid van het Mitsubishi Dealer Team. Ze maakten de overstap van de Galant VR4 naar de eerste Lancers.

Read More

Elisabeth Genten

Afkomstig uit de Oostkantons en spreekt maar liefst zes talen. Nederlands leerde ze in één kerstvakantie om zich zo te verzekeren van een officieel co-zitje naast Pascal Smets bij Mitsubishi waar ze Belgisch groep N kampioen mee werd.

Read More

Patrick Snijers

Snijers of Snyers… ij of y: wat is het officieel? Patrick verkiest zelf voor de gestipte ij want als je dan Patrick Snijers schrijft kom je op 14 letters en geen… 13. Wie is er hier bijgelovig?

Read More

Chiel Bos

Chiel Bos (3 juli 1961) begon zijn rallycarrière omdat zijn rijstijl op de weg problemen opleverde voor een andere rallyrijder die met dezelfde auto reed. “Ga jij maar eens rally rijden…” en zo begon het met twee afgedankte TB’s. 

Read More

Trailer Seizoen 2

Luister vanaf 15 maart naar de eerste aflevering van seizoen 2 van Op De Rallykoffie!

Read More

Seizoen 1

Resumé

De laatste aflevering van het eerste seizoen van Op De Rallykoffie. We blikken terug op de gesprekken met onze gasten en vooruitkijken naar de toekomst.

Read More

Coen Vink

Op zijn 21ste ruilde Coen Vink de motocross voor de autosport… aanvankelijk voor zowel circuit als rally tot hij eind jaren ‘80 resoluut voor rally koos. Niet snel na zijn rallydebuut reed hij in de officiële kleuren van Mitsubishi Dealer Team Holland.

Read More

Sven Smeets

Voor de voorlaatste gast van het eerste seizoen moesten we noodgedwongen afstappen van een persoonlijke ontmoeting. Maar wat wil je dan ook als je de Sporting director van het Williams Formule 1 team wil interviewen?

Read More

Man Bergsteyn

Te gast is Man Bergsteyn, bekend van vele rally-avonturen in binnen- en buitenland. Wist je dat hij ooit een rally reed zonder stuur?

Read More

Robert Droogmans

Den Droge of - zijn eerste bijnaam - Droogmansson… is eentje die perfect bij Robert Droogmans past want deze musketier combineerde de dwarse en spectaculaire rijstijl van de Skandinaven met de koelheid waarvoor ze eveneens gekend zijn.

Read More

Anja Lieuwma

Met Anja Lieuwma gaan we voor de eerste keer op bezoek bij een vrouw uit de rallysport, zeg maar gerust “une grande dame”, want zij was de eerste vrouwelijke rallykampioene in Nederland.

Read More

Marc Duez (deel 2)

Onze eerste buitenopname van de podcast vond plaats in de grote, zomerse tuin van Marc Duez. We ruilden de rallykoffie voor een glaasje rallyrosé en de verhalen bleven maar komen.

Read More

Marc Duez (deel 1)

Heb je nog 20 uur, vroeg Marc Duez als we hem polsten naar nog een leuke anekdote. Eenmaal op dreef konden we niet anders dan twee podcasts besteden aan deze Ardeense duizendpoot, één van de drie befaamde Musketiers die Gilbert Staepelaere uitkoos voor zijn opvolging.

Read More

Wim Luijbregts (deel 2)

Met meer dan 50 jaar actieve autosport volstond één episode niet voor Wim Luijbregts. In deel 2 gaat Op De Rallykoffie verder met de jaren ‘80 van zijn carrière.

Read More

Wim Luijbregts (deel 1)

Er was een lichte verbazing hoe ver de resultaten van Wim Luijbregts terug in de tijd gaan. Zijn eerste officiële wedstrijd was... de Horneland Rally in 1966 wat natuurlijk direct een band schept met Robert.

Read More

Hedi Van de Kimmenade

De eerste co-piloot / navigator in onze serie - heeft een link met de vorige twee praatgasten aangezien hij beide rijders navigeerde.

Read More

Johnny Hoes

Alhoewel hij maar een zestal jaren actief was als rallyrijder, kwam Johnny Hoes junior erg sterk voor de dag in Nederland én België. Robert was als klein mannetje samen met vader Wolter al grote fan van Hoes junior.

Read More

Guy Colsoul

Voor de eerste podcast gingen Robert en Eddy Op de rallykoffie in Landen. Dé rallylegende van die streek is natuurlijk Guy Colsoul.

Read More

Trailer Seizoen 1

Vanaf woensdag 1 juni 2022 komt er een nieuwe podcast online waarbij iedere autosportliefhebber - van jong tot oud - een stukje rallygeschiedenis kan beleven. In deze aflevering stellen we ons voor en vertellen we over de podcast.

Read More